Cornellà de Llobregat

Els ajuntaments de Cornellà, Sant Boi i l'Hospitalet treuen un excel·lent en transparència

  • Actualitzat:
  • Creat:

Segons l’índex que elabora l’organització Transparency Internacional España dels 110 principals consistoris del país. Article publicat a Elfar.cat

Cornellà de Llobregat ha tret, juntament amb el municipi de Guadalajara, la segona millor nota (un 99,4 sobre 100) en l’avaluació de l’índex de transparència que elabora l’organització Transparency Internacional España dels 110 principals ajuntaments del país, segons ha fet públic aquesta organització fa uns dies, col·locant el municipi del Baix Llobregat en la posició 26 d'aquesta llista. Un total de 25 municipis espanyols, entre els quals hi ha Barcelona, Bilbao, Lleida, Madrid o Terrassa, encapçalen la llista amb la màxima puntuació, d'un 100.

Entre aquests 110 principals ajuntaments del país Sant Boi apareix a la posició 53 amb una nota de 94,4 i l'Hospitalet de Llobregat, a la posició 65 amb un 92,5 sobre 100.

L’Índex de Transparència dels Ajuntaments 2017 (ITA) constitueix una eina per mesurar el nivell de transparència davant de la ciutadania i de la societat dels ajuntaments espanyols. En aquesta sisena edició s'ha avaluat la transparència dels 110 ajuntaments capitals de província i més poblats d'Espanya, i això a través d'un conjunt integrat per 80 indicadors.

Segons fonts de l'Ajuntament de Cornellà, des de la primera edició d’aquesta enquesta, l’any 2008, el municipi ha millorat progressivament la puntuació obtinguda, fent un esforç per publicar i facilitar l’accés a tota la informació i dades que s’hi requereixen a través de la seva pàgina web. Respecte de l’última edició de l’enquesta, que es va fer l’any 2014, aquest ajuntament ha passat d’obtenir el 96,3 al 99,4, que és la segona millor nota del total. Per sobre només hi ha els ajuntaments que han obtingut el 100% de puntuació en les sis àrees que s’avaluen.

L’Ajuntament de Cornellà ha tret la màxima puntuacií (100) en cinc de les sis àrees: transparència activa i informació sobre la corporació municipal; pàgina web, relacions amb la ciutadania i participació ciutadana; transparència econòmic-financera; transparència en matèries d’urbanisme, obres públiques i medi ambient; i dret d’accés a la informació. La sisena àrea avaluada és transparència en les contractacions, convenis, subvencions i cost dels serveis, on Cornellà ha obtingut 95,8 punts.

Segons Transparency Internacional, l’avaluació ve a evidenciar la importància que les corporacions locals, per la demanda ciutadana, la regulació normativa, i l’embranzida de la societat civil, han anat donant a la necessària obertura informativa i l’obligació de rendir comptes davant la ciutadania. La puntuació mitjana de tots els ajuntaments avaluats és de 89,7 punts.